Genieten…

Vorige week had ik het grote genoegen om samen met manlief naar een concert te gaan. Wat was het heerlijk om weer naar livemuziek te kunnen luisteren.

We moesten ervoor naar Zaandam, dus in de auto genoeg tijd om de dagelijkse beslommeringen achter ons te laten. Hoe dichter bij Zaandam we kwamen, hoe meer we in de stemming kwamen voor een avondje uit.

Het concert was in een kerk. Toen we aankwamen was de ingang van de kerk prachtig paars verlicht. Om überhaupt weer eens in een kerk te zijn was bijzonder. Het was een prachtige plek, omgebouwd tot cultureel centrum maar met behoud van authentieke, kenmerkende, kerkelementen. Zo keken we uit op een immens kerkorgel en zaten we bijna onder de preekstoel. Ook binnen was het mooi verlicht. De instrumenten stonden klaar, in rook gehuld en in de zaal klonk zacht geroezemoes.

Overal waren zitjes gecreëerd met een tafeltje erbij. De zitjes waren met enige afstand tot elkaar opgesteld. Eenmaal een plekje gekozen kwam er al gauw een vriendelijke mevrouw naar ons toe, om ons te vragen wat we wilden drinken. Het maakte de hele belevenis compleet. Het was alsof we in een grote huiskamer zaten, gezellig samen, zonder dat er direct naast je allemaal vreemde mensen zaten.

Zo heeft corona ook z’n voordelen dacht ik bij mezelf. In sommige situaties vind ik het helemaal niet erg om anderhalve meter afstand tot elkaar te moeten houden. 

De gastheer opende de avond met het uitspreken van blijdschap dat we, dankzij de coronapas, toch weer bij elkaar konden komen en zo konden genieten van muziek, kunst en cultuur. En met alle respect voor welke beslissing iedereen neemt hieromtrent, was ik op dat moment heel blij met mijn coronapas.

Uiteraard duurde het concert veel te kort. Ik had nog wel een keer zolang willen luisteren. 

Onderweg naar huis bespraken we wat ons was opgevallen en waar we van hadden genoten. We reden terug langs Amsterdam waar de lichtjes van de stad prachtig weerspiegelden in het IJ.

De volgende dag heb ik al vroeg mijn platenspeler aangezet en daarop het aangekochte vinyl gelegd. Zo konden we nog even heerlijk nagenieten van een prachtige avond.