Week 2

Week 2 in het onderwijs zit erop. Het voelt als vanouds maar toch ook weer als nieuw.

Zo heb ik leuke en leergierige kinderen in de klas, en leuke maar minder leergierige. 

Ik werd deze week getest en uitgeprobeerd en was de allerstrengste juf van de school. Maar er waren ook kinderen die me een fijne dag toewensten en groetend met ‘tot volgende week’ de les verlieten. 

Iemand vroeg zich af of zij de volgende keer wel bij mijn les kon zijn, want om half negen beginnen was toch wel heel erg vroeg. Ik ben beamers tegengekomen die niet werkten waar ik oplossingen voor verzon en heb in lokalen gestaan waar alles vlekkeloos verliep. Ik heb meer dan 120 namen leren kennen en namen gehoord waar ik het bestaan nog niet van wist. Ik heb weer powerpoints gemaakt en activerende lesvormen bedacht. 

Ik heb kinderen die te laat waren naar de afdeling verzuim doorverwezen en andere kinderen gecomplimenteerd voor hun inzet. Ik heb alweer sloten automatenkoffie achter over geslagen en gelunched samen met mijn laptop. Kortom: Ik voel me weer helemaal onderdeel van de wereld die onderwijs heet. Ik kijk uit naar de nieuwe week, maar ben blij dat het eerst even weekend is.